De Jong Motorenservice uit Coevorden kennen de meeste mensen vooral van de revisie van complete motoren en cilinderkoppen. Minder bekend is dat De Jong ook zeer bedreven is in de tuning van motoren. Denk daarbij aan het flowen van de cilinderkoppen.

Naast klanten die het prestatieniveau van hun auto op de openbare weg willen verbeteren, werkt De Jong ook aan diverse racewagens in verschillende klassen. In beide gevallen kunnen de prestaties verbeterd worden door de cilinderkop te flowen. Dit houdt in dat we de in- en uitlaatpoorten van de gasstromen uitslijpen en polijsten. Hierdoor is er minder weerstand in de verbranding. Daarmee wordt een langzame motor snel, en een snelle motor nog rapper. In sommige gevallen verruimen we de poorten ook, waarbij we alle overbodige materialen weghalen. Bij andere motoren levert het juist het beste resultaat op als er extra materiaal in wordt gestopt, denk daarbij aan een opstaande rand in de uitlaatpoort om een venturi-effect te krijgen. Dit alles om de optimale doorstroming van de gassen te verkrijgen, wat natuurlijk per motor verschilt. Erg belangrijk is het dat in alle kanalen hetzelfde resultaat wordt behaald, als dit niet het geval is, zit er een verschil in de vulling van de cilinders onderling.

Slechts enkele experts in Nederland

In Nederland zijn maar enkele bedrijven die een cilinderkop kunnen flowen. Wij zijn er trots op dat we deze service aan onze klanten kunnen leveren, en dat op het hoogst denkbare niveau. Kortom, wilt u nog meer uit uw motor halen, kom dan eens langs bij De Jong Motorenservice. In een persoonlijk gesprek kunnen we dieper ingaan op het cilinderkop flowen en de diverse mogelijkheden met u bespreken.