Injectoren testen en reinigen

Er wordt regelmatig een beroep op ons gedaan voor het testen en reinigen van injectoren, of het nu de losse injectoren zijn die door een klant bij ons worden gebracht of het zijn de verstuivers of injectoren die in een te reviseren motor zitten, ze worden als eerst visueel gecontroleerd, en daarna in een Ultrasoonbad gereinigd. Daarbij maakt het niet uit of ze voor diesel of benzine motoren gebruikt worden.

Commonrail injectoren testen

Na de ultrasoon reiniging wordt er in onze Muller injector tester als eerste een sproeitest gedaan. Daarin kunnen we onder diverse toerentallen zien hoe het sproeibeeld van de injector is en of die onder alle omstandigheden goed blijft. Ook wordt in de tester de injector verhit als of deze op bedrijfstemperatuur in de motor zit om een zo bedrijfsgetrouw werkingsbeeld te kunnen zien. Wij testen Commonrail en Piëzoinjectoren van de merken: Bosch, Siemens, Denso, Delphi, Lucas en Magnetti-Marrelli.

Als de tester zijn testprogramma heeft doorlopen dan wordt de injector aan een volumetest onderworpen. Tijdens deze test worden alle bedrijfsomstandigheden gesimuleerd zoals laag en hoog toerental. Na de test worden de injectoren met een testrapport afgeleverd.

Injectoren laten reinigen

Alleen als er tijdens de test geconstateerd dat een injector niet de verwachte waarden haalt, wordt er met de Mullertester ook nog een speciale reinigingscyclus doorlopen. Tijdens het reinigingsproces wordt onder een druk van 550 BAR de injector  op een temperatuur van circa 80 graden celcius gebracht. Op verschillende frequenties wordt er speciale reinigingsvloeistof door de injector gespoeld. Hierdoor kunnen veel injectoren die de waarden aanvankelijk niet meer halen, na een intensiefreiniging toch weer goedgekeurd en hergebruikt worden.

Kosten voor het laten reinigen

Benieuwd naar de kosten voor het laten reinigen van uw injectoren? Vul dan onderstaand formulier in en we komen er zo spoedig mogelijk op terug.