Injectoren of verstuivers van dieselmotoren testen en reinigen

Het testen en reinigen hoort ook tot onze werkzaamheden, of het nu de losse injectoren zijn die door een klant bij ons worden gebracht of het zijn de verstuivers of injectoren die in een te reviseren motor zitten, ze worden als eerst visueel gecontroleerd, en daarna in een Ultrasoonbad gereinigd/ ( dit kunnen zowel benzine als diesel injectoren zijn).


Commonrail injectoren testen

Na de ultrasoon reiniging wordt er in onze Muller injector tester als eerste een sproeitest gedaan. Daarin kunnen we onder diverse toerentallen zien hoe het sproeibeeld van de injector is en of die onder alle omstandigheden goed blijft. Ook wordt in de tester de injector verhit als of deze op bedrijfstemperatuur in de motor zit om een zo bedrijfsgetrouw werkingsbeeld te kunnen zien.

Volumetest met testrapport

Als de tester zijn testprogramma heeft doorlopen dan wordt de injector aan een volumetest onderworpen. Tijdens deze test worden alle bedrijfsomstandigheden gesimuleerd zoals laag en hoog toerental. Na de test worden de injectoren met een testrapport afgeleverd.

Testen van alle bekende merken injectoren

Wij testen Commonrail en Piëzoinjectoren van de merken: Bosch, Siemens, Denso, Delphi, Lucas en Magnetti-Marrelli.


Injectoren laten reinigen

Wordt er tijdens de test geconstateerd dat een injector niet de verwachte waarden haalt, dan kunnen wij de Mullertester ook nog een speciale reinigingscyclus laten draaien. Tijdens het reinigingsproces wordt onder een druk van 550 BAR de injector  op een temperatuur van circa 80 graden celcius gebracht. Op verschillende frequenties wordt er speciale reinigingsvloeistof door de injector gespoeld. Hierdoor kunnen veel injectoren die de waarden aanvankelijk niet meer halen, na een intensiefreiniging toch weer goedgekeurd en hergebruikt worden.


Vakkundige controle van conventionele verstuivers

Ook voor conventionele verstuivers kunt u bij ons terecht. Wij controleren het sproeibeeld en de openingsdruk, en passen deze aan indien dat noodzakelijk mocht zijn. Na de test zullen de verstuivers weer 100% aan de fabriekswaarden voldoen en de motor weer maximaal presteren. Zo wordt een zo laag mogelijke milieubelasting gerealiseerd.


Testen en afstellen van verstuivers of injectoren

Het testen en afstellen van de verstuivers of Injectoren is voor alle gereviseerde motoren die wij behandelen een standaard procedure. Alleen dan bent u verzekerd dat de brandstofvoorziening optimaal is. Ook bij de motoren die wij voor een tweede of derde leven hebben gereviseerd. De motoren kunnen dan optimaal presteren met een zo laag mogelijk gebruik van brandstof en belasting van de leefomgeving tot gevolg.